O noua fata verde pentru Brlad

Planurile municipalittii brldene n privinta regndirii ntregii arhitecturi peisagistice a orasului sunt destul de ambitioase si n acest an, accentul urmnd a se pune pe plantarea unor noi specii de plante, cu un impact mult mai pregnant asupra ambiantei urbane. Pentru perioada plantrilor si replantrilor, se are n vedere n special zona central a municipiului, n special spatiile care delimiteaz ntreg bulevardul Republicii, ncepnd de la Garnizoana Brlad si pn n Zona Industrial. Cei de la Serviciul Sere- Spatii Verzi al Primriei Brlad, sunt de prere c problemele generate de mentalitatea unora dintre localnici ar putea duce la unele dispute cu functionarii municipalittii. „Dac n anii trecuti s-a pus accent pe plantarea arborilor de aliniamente, n spet castanii, acum, angajatii serviciului se vor axa n special pe reamenajarea spatiilor verzi dintre blocuri. n paralel, se va continua si actiunea de amenajare a unor mini prculete n zonele care se preteaz. Rmn ns problemele de mentalitate ale unora dintre brldeni, care nu concep faptul c spatiile verzi din fata blocurilor sunt ale domeniului public”, a declarat un specialist al Primriei. Totodat, nu vor fi neglijate nici prculetele amenajate anul trecut, si care nu au scpat de furia vandalilor, tot materialul sdit anul trecut care nu se mai regseste urmnd a fi replantat. Acelasi lucru se va ntmpla si cu copacii distrusi anul trecut.

4 COMENTARII

  1. spatiile verzi nu se pot proteja de vandali decat prin montarea de garduri solide pentru scuaruri si de grilaje rezistente si inalte pentru protejarea pomilor.

    in occident toti copacii sunt protejati de jos pana sus cu grilaje solide din fier forjat,altfel nu au nici o sansa sa creasca.

  2. FARA MASURI COERCITIVE SERIOASE SI TREZIREA POLITIEI COMUNITARE CARE DOARME IN PAPUCI ACESTE SPATII VOR INGHITII NISTE BANI DEGEABA CACI OAMENII SI MAI ALES TINERETUL NU NUMAI CA NU PASTREAZA DAR SI DISTRUG SI ASTA E DIN CAUZA CA NU SE DAU NISTE AMENZI USTURATOARE CELOR LIPSITI DE CIVILIZATIE. SI IN OCCIDENT EDUCATIA SA FACUT SI SE FACE TOT CU AMENZI CONSISTENTE SI TREBUIE SA LE URMAM EXEMPLU.

  3. D-le primar,ce spatiu verde v-ati gandit sa-l” amenajati „cu o noua constructie? Dupa ce le-ati distrus pe majoritatea din orasul nostru cu tot felul de constructii ,demersul acesta cu „o noua fata verde”mi se pare o ipocrizie.

  4. Reamintim autoritatilor ca absolut tot mobilierul stradal , inclusiv aceste plantatii din parcuri este de competenta Politiei comunitare a fi pazite , conform legii 371/2004, insa acesti impostori pe bani publici , fac orice numai misiunea de baza nu . Cetatenii certati cu bunul simt pot fi educati numai prin masuri coercitive sa respecte ambientul . Nicaieri in lume nu s-a inventat injectii cu bun simt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.