I s-a evaporat pensia!

Scandal mare ntre un septuagenar din Brlad, mputernicit s ncaseze lunar pensia soacrei sale, care este imobilizat la pat, si angajatii Postei din localitate. Omul acuz c banii btrnei s-au „evaporat” peste noapte si c a fost tratat incorect de ctre cei crora le-a solicitat explicatii. Mai mult, omul spune c a fost amenintat „cu paza” dac nu si vede de treab si nu asteapt linistit la domiciliu, nc o lun, bruma de bani a femeii. Conducere Postei Brlad a refuzat s comenteze pe marginea acestui subiect. De mai bine de o lun, Constantin Bostan spune c se lupt pe toate cile cu Posta si c nu mai reuseste s dea de urma pensiei soacrei sale, Valeria Codreanu. Zilele trecute, brbatul a venit la redactia noastr si ne-a povestit ce a ptit n prag de srbtori, cnd postasul ar fi trebuit s i bat n poart… „Soacra mea are 82 de ani si este netransportabil. A muncit 20 de ani la un spital din Floresti, ca buctreas, si nu are cine stie ce pensie. Cu toate acestea, ei i ajung cei 400 de lei pe care i are. n luna decembrie, pe strada pe care locuim noi, s-a schimbat postasul. Pe cel nou-venit lam atentionat c are de adus o pesie la adresa la care locuiesc mpreun cu soacra. Cu toate acestea, pn la Crciun, pensia nu a venit. Am mers la oficiu, ns nici acolo nu m-a putut lmuri cineva. Au spus c dac nu e la ghiseu, probabil cuponul e tot la postas”, spune brbatul. n aceeasi zi, omul povesteste c a mers apoi la conducerea Postei, pentru a cere lmuriri, ntruct pe noul factor postal nu l-a putut gsi si pace. Aici, Constantin Bostan sustine c avea s fie tratat „jalnic” de ctre cei din conducerea institutiei. „Am mers la diriginta Postei din Brlad, doamna Vrnceanu. I-am spus c eu, nc din anul 2004, sunt mputernicit s ridic pensia btrnei si c pn acum nu am avut probleme, n sensul c, lunar, n perioada 17-22, ncasam banii fr probleme. S-a urlat la mine, domnule! Nici nu a vrut s stea de vorb si m-a amenintat c m d pe mna pazei, dac nu ies imediat din biroul dumneaei. Dar ce am fcut eu? M-am dus acolo doar pentru a afla ce s-a ntmplat cu banii unei btrne, care a rmas fr pensie de srbtori… Cic s astept acas linistit. si bat joc de noi, pe banii nostri!”, a mai povestit brldeanul.

Silentio stampa

Nici pn ieri Bostan spune c nu reusise s dea de urma pensiei soacrei sale. Am ncercat s obtinem un punct de vedere din partea reprezentant ilor Postei Brlad, ns Maria Vrnceanu, dirigintele Oficiului, ne-a transmis, culmea, tot prin paznicii institut iei, c nu ne poate primi si nici nu are ce vorbi cu presa. Directia indicat a fost ctre superiorii domniei sale de la Vaslui… Desi problema e la Brlad. „E btaie de joc. Eu unul nu mai stiu ce s mai fac, mai ales c am aflat c nu sunt singurul aflat n aceast situatie. I-am si spus doamnei diriginte c nu m voi lsa pn ce nu voi opri aceast btaie de joc. M gndesc uneori c domnii postasi nu aduc pensiile pentru a-si face ei treburile, sau pentru a-i bga Posta la banc s ncaseze dobnzi pe spatele nostru. Nici nu mai stiu…”, a ncheiat suprat Constantin Bostan.

1 COMENTARIU

  1. Intradevar , doamna diriginta de la Oficiul postal , este foarte deranjata daca exista vreun beneficiar al deserviciilor pe care le face aceasta doamna. Personal am fost in aceeasi speta si chiar m-a bruscat ca ce caut eu la ea ? Pai doamna , daca primeam pensia de la farmacie ma duceam acolo sau eventual la cimitir. Atunci i-am replicat ca as dori sa ajunga si ea pensionara si altii sa o slujeasca cu informatii impertinente cum face dinsa. Ma minunez de spiritul gospodaresc ce o caracterizeaza , cind vad ce cirpa in loc de drapelul tarii filfie pe soclul institutiei , contrar legii in vigoare . Oare este asa de saraca Posta de nu are bani sa cumpere un drapel adevarat sau e vorba de lipsa capacitatii manageriale a dirigintei ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.