Fara kilograme in plus si cu pofta de UEFA

Forfot mare, ieri dup prnz, la stadionul Municipal. Ctiva zeci de microbisti si mass-media local au fost prezenti pentru a lua pulsul reunirii lotului FC Vaslui. Cu o singur exceptie, Kuciak, care urma s ajung cteva ore mai trziu, toti ceilalti componenti ai lotului au rspuns prezent. Au participat la primul antrenament, care a constat ntr-o alergare usoar, pret de 15-20 de minute, si cei doi nou sositi n tabra galben-verde, francezo- togolezul Serge Akakpo si srbul Nemanja Milisavljevic. Eram dornic s m rentlnesc cu bietii si cred c si ei erau la fel de nerbdtori. Se pare c juctorii nu au pus pe ei kilograme n plus dup srbtorile de iarn. S-ar putea ca, n cteva zile, s ntregim lotul cu alte dou noutti. Ne gndim s ntrim echipa cu un fundas central si un atacant. Vreau s am concurent pe posturi. Panait va pleca de la noi, n schimb Blace va rmne. El se preg teste cu constiinciozitate si am mare ncredere n el, asa cum am si n Aliut. Ambii sunt juctori de picior stng si acest gen de juctori sunt din ce n ce mai greu de g- sit, a declarat Viorel Moldovan. Tehnicianul a anuntat c staff-ul a fost ntregit prin cooptarea ca antrenor secund a lui Leo Grozavu. Fost juctor la Dinamo, acesta a antrenat n ultimii doi ani formatia de lig secund FC Botosani. De la echipa din nordul Moldovei, vasluienii au intentia s transfere doi tineri de mare perspectiv. Este vorba de Paul Papp, fundas central si Marius Stefoi, mijlocas la nchidere. Sunt fotbalisti de doar 18 si respective 19 ani pe care conducerea tehnic i va urmri ndeaproape.

Vasluiul n Cupa UEFA

Cele dou achizitii, Serge Akakpo si Nemanja Milisavljevic, doresc s pun umrul serios la viitoarele succese ale vasluienilor. Am venit pentru a face performant la Vaslui. Am aflat de la Daniel Niculae si Gabriel Tamas, care joac la Auxerre, c n Romnia exist un campionat puternic. Vreau s fac un retur ct mai bun, pentru ca Vasluiul s poat ajunge n Cupa UEFA, a declarat Akakpo, sustinut de noul su coechipier. Francezo-togolezul va purta tricoul cu num rul 14, n timp ce Milisavljevic, fost coleg cu Marko Ljubinkovic n Serbia, acum circa cinci ani, pe cel cu numrul 5.

Pregtire la Vaslui timp de o sptmn

Pn joi, 15 ianuarie, lotul se va antrena n localitate, dup care echipa va pleca n primul cantonament. n intervalul 16-29 ianuarie, vasluienii vor merge n Portugalia. La doar cteva zile de la revenirea la matc, elevii lui Moldovan se vor deplasa n cel de-al doilea cantonament, care va fi efectuat n Antalia (Turcia). Aici se va pune accent deosebit pe pregtirea tehnico-tactic, urmnd a se desfsura nu mai putin de sase partide amicale de verificare. Patru dintre adversari au si fost fixati: Spartak Trnava (Slovacia), Lech Poznan si Legia Varsovia (Polonia) si Neftci Baku (Azerbaidjan). Ultima este fost adversar n preliminariile editiei trecute a Cupei UEFA. Celelate dou partenere de ntrecere din Turcia vor fi stabilite, cel mai probabil, la fata locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.